donderdag 2 oktober 2014

GrachtenPracht -> Lunch op Donderdag

We hebben al eerder geschreven over de Tractor Lunch-boxen van Blafre. In deze serie blogs laten we een week lang zien hoe je de lunch voor je eigen boer of boerin zo gezond kan maken én dat het stiekem ook nog te lekker is om weer mee naar huis te nemen. We zullen de ene dag wat simpelere (lees: geen voorbereiding vereist!) en de andere dag wat ingewikkeldere Lunch-box-vullingen laten zien.

Via Twitter hebben we zondagavond de vraag gesteld wat er in de Lunch-Box mee ging van de kinderen van onze volgers. Eefje van @Ideefje reageerde met de volgende inhoud van Lunch-Box van haar dochter, die voor het eerst naar school ging: een halve pannenkoek met kaas, een mandarijn, reepjes komkommer en een boterham. 

Als je dan toch pannenkoeken gaat bakken, bak er dan eens wat extra. Pannenkoeken die 'over' zijn van de dag ervoor kunnen namelijk nog prima mee in de Lunch-Box, naturel-pannenkoeken zijn lekker met een klein beetje boter en een dun laagje kaneelsuiker, jam, pindakaas óf chocolade-pasta. Rol de pannenkoek op, snij hem door, wikkel hem in de aluminium-folie en het is een leuke smakelijke verrassing bij de lunch!

Maar wat doen we vandaag in de Drinkfles? Laten we er een feestje van maken, appelsap met ijsklontjes, waardoor de appelsap op school nog lekker koud is én ook nog een beetje verdund wordt.

Eetsmakelijk!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!