vrijdag 3 oktober 2014

GrachtenPracht -> Lunch op Vrijdag

We hebben al eerder geschreven over de Tractor Lunch-boxen van Blafre. In deze serie blogs laten we een week lang zien hoe je de lunch voor je eigen boer of boerin zo gezond kan maken én dat het stiekem ook nog te lekker is om weer mee naar huis te nemen. We zullen de ene dag wat simpelere (lees: geen voorbereiding vereist!) en de andere dag wat ingewikkeldere Lunch-box-vullingen laten zien.


Op veel scholen is de onderbouw op vrijdagmiddag vrij, zij lunchen dus thuis en hoeven geen lunch mee te nemen naar school. Voor de kinderen die wel naar school moeten op vrijdagmiddag hebben we op vrijdagmiddag een bijzondere boterhammen-lunch! 


Voor deze kekke uil heb je het volgende nodig:
* Brood (volkoren, spelt, wit, meergranen -> wat je kind het liefste eet)
* Boter (anders blijft de kaas niet 'plakken', zegt mijn zoon)
* Kaas (oud, jong of belegen -> wat je kind het liefste eet)
* Ei, in plakjes* Komkommer, ook in plakjes
* Wortel, inderdaad ook in plakjes
* Rode paprika, in reepjes


De foto spreekt voor zich, de uil is zo gemaakt! Besmeer de boterham met boter en leg de kaas er boven op. De 2 plakjes ei fungeren als ogen, de plakjes komkommer als vleugel, de wortel als neer en pootjes en de reepjes paprika als kuif. De overige stukjes kan je in lege muffin-vormpjes van papier doen, dit staat niet alleen leuk in de Lunch-box maar je hebt tenslotte niet voor niks dat ei in plakjes gesneden en de komkommer, paprika en de wortel aangesneden. 


In de drink-fles doe je (karne)melk, als we dan toch op de gezonde tour gaan met dat broodje Uil-gezond, dan doen we het maar gelijk goed!


Wij hebben deze uil van het blog van Chick love Food, hier staan nog veel meer leuke tips van het saaie-boterhammen-opknap-team!


Eetsmakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!