maandag 29 september 2014

GrachtenPracht -> Lunch op Maandag!

We hebben al eerder geschreven over de Tractor Lunch-boxen van Blafre. In deze serie blogs laten we een week lang zien hoe je de lunch voor je eigen boer of boerin zo gezond kan maken én dat het stiekem ook nog te lekker is om weer mee naar huis te nemen. We zullen de ene dag wat simpelere (lees: geen voorbereiding vereist!) en de andere dag wat ingewikkeldere Lunch-box-vullingen laten zien.

De maandag is vaak de dag waarop er 's-ochtends al genoeg gehaast moet worden om weer in het doordeweekse ritme te komen. Laat staan dat je de tijd hebt om ingewikkelde lunches te maken. In het week-end eet meer dan een kwart van alle mensen een gekookt eitje, kook er dan een aantal extra en deel 1 van de vulling is al gereed! Vervolgens duik je de koelkast in voor een tomaatje, poets hem nog even extra op en ook deel 2 is klaar. De croissants die jullie in het weekend zelf hebben gebakken kunnen op maandag nog prima gegeten worden, happatee er kunnen er 2 in de Lunch-box. Pak wat fruit, snij het in recordtempo in kleine stukjes en de Lunch-box voor de maandag is gevuld!

En als je dan toch fruit aan het snijden bent, gooi dan ook wat fruit met 100ml yoghurt en 100ml water in de blender en je hebt een lekkere en gezonde smoothie voor tussen de middag!

Eetsmakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!